gember

Frisse gemberlimonade

Zomerse temperaturen nodigen altijd uit om uitgebreid te aperitieven… Een heerlijk, frisse gemberlimonade kan dan ook ieders hart bekoren. Lees hier hoe je ‘m maakt!

Ingrediënten (4 personen):

  • 150g verse gember
  • 6 citroenen 100g suiker
  • 2 stengels citroengras
  • 1 vanillestokje
  • 1 kaneelstokje ijsblokjes
  • 1l water verse munt

Bereiding:

  • Houd één citroen apart en pers de rest uit. Schenk het sap (zonder pitjes) in een grote karaf of een mengschaal
  • Was de overgebleven citroen en snij de vrucht in fijne schijfjes. Gooi de schijfjes bij het citroensap.
  • Breng intussen een pot met water aan de kook.
  • Schil de gember en snij de knollen in fijne schijfjes of reepjes. Kneus vervolgens het citroengras en breek de stengels in grote stukken. Voeg die smaakmakers bij het citroensap.
  • Snij een vanillestokje overlangs en schraap de zaadjes uit de peul. Doe de zaadjes en de peul in de karaf. Voeg ook de kaneelstok toe.
  • Schep de suiker bij het mengsel. Schenk daarbij het kokende water.
  • Laat de limonade nu rustig trekken. Laat de karaf of de mengschaal even afkoelen en zet hem daarna in de koelkast, zodat je limonade lekker zomerfris wordt.
  • Schep een flinke portie ijsblokjes of geschaafd ijs in elk glas en voeg wat gespoelde blaadjes verse munt toe. Schenk er de koude gemberlimonade over.

Tip voor de grote mensen: niemand zegt dat je bij deze limonade niet wat wodka mag schenken…