Zomerse temperaturen nodigen altijd uit om uitgebreid te aperitieven… Een heerlijk, frisse gemberlimonade kan dan ook ieders hart bekoren. Lees hier hoe je ‘m maakt!
Ingrediënten (4 personen):
- 150g verse gember
- 6 citroenen 100g suiker
- 2 stengels citroengras
- 1 vanillestokje
- 1 kaneelstokje ijsblokjes
- 1l water verse munt
Bereiding:
- Houd één citroen apart en pers de rest uit. Schenk het sap (zonder pitjes) in een grote karaf of een mengschaal
- Was de overgebleven citroen en snij de vrucht in fijne schijfjes. Gooi de schijfjes bij het citroensap.
- Breng intussen een pot met water aan de kook.
- Schil de gember en snij de knollen in fijne schijfjes of reepjes. Kneus vervolgens het citroengras en breek de stengels in grote stukken. Voeg die smaakmakers bij het citroensap.
- Snij een vanillestokje overlangs en schraap de zaadjes uit de peul. Doe de zaadjes en de peul in de karaf. Voeg ook de kaneelstok toe.
- Schep de suiker bij het mengsel. Schenk daarbij het kokende water.
- Laat de limonade nu rustig trekken. Laat de karaf of de mengschaal even afkoelen en zet hem daarna in de koelkast, zodat je limonade lekker zomerfris wordt.
- Schep een flinke portie ijsblokjes of geschaafd ijs in elk glas en voeg wat gespoelde blaadjes verse munt toe. Schenk er de koude gemberlimonade over.
Tip voor de grote mensen: niemand zegt dat je bij deze limonade niet wat wodka mag schenken…