onderhoud-tuintafel

Onderhoud van terrasmeubels

Om in alle rust te vertoeven op je terras is het belangrijk je terrasmeubelen goed te onderhouden. Hoe? We vertellen je er graag alles over! Aluminium of stalen terrasmeubelen behoeven weinig onderhoud. Om deze meubels in originele staat te houden, kan je ze regelmatig met lauw water en een niet agressief schoonmaakmiddel reinigen, eventueel met een specifieke aluminiumreiniger één keer per jaar voordat je de meubels terug opbergt. Goed onderhouden terrasmeubels gaan langer mee. Het is dan ook aan te raden om indien mogelijk de terrasmeubels op het einde van het tuinseizoen binnen te plaatsen of onder een afdekzeil buiten te laten overwinteren. De producten die je gebruikt voor hout kunnen ijzer en aluminium aantasten. Bevatten je meubels ook dergelijke metalen, dan dien je de stukken goed af te plakken om schade te voorkomen. Pas ook op met de hogedrukreiniger: de kracht van de straal is zo groot dat het hout makkelijk beschadigd raakt. Vetvlekken verwijder je best met een ontvettingsmiddel en een zachte borstel, waarna je spoelt met zuiver water.